top of page

Hallo beste lezer,

Wat vertelt een mens over zichzelf in een biografie? 

Ik ben geboren en getogen in Antwerpen en woon er nog steeds. Samen met mijn man hebben we een boot in het mooie Friesland waar we vooral veel zomertijd op doorbrengen.  

Mijn leven was altijd druk en goed gevuld met kinderen, studeren, werken.

Het heeft best wel lang geduurd, maar sinds ik enkele jaren geleden overschakelde naar halftijds werken kreeg ik eindelijk meer tijd en ruimte om voor mezelf in te vullen. Het leek een droom die werkelijkheid werd. Echt tijd om te schrijven. Als tiener schreef ik al met pennevrienden over de hele wereld. Eigenlijk vond ik schrijven altijd fijn. Opstellen schrijven op school was niet echt iets wat ik als kind als een zware klus ervaarde.

Als ik droomde over wat ik 'later' zou doen, dan was schrijven daar zeker bij, en ook veearts worden. Tja...dat tweede is niet gebeurd.

Nog steeds ben ik hopeloos verloren als ik in een winkel mooie schriften of interessante schrijfboeken zie liggen. Ik verzamel ze al jaren, voor als ooit 'het' moment zou komen. En natuurlijk, het gaat over méér dan enkel tijd vinden. Het gaat ook over mentale ruimte krijgen en ruimte creëren om te schrijven. 

Vorig jaar verscheen mijn eerste boek 'hond in een kegelspel', en dit jaar mijn tweede boek 'witte zwanen, grijze zwanen'.

Het zal hierbij niet stoppen. Er zit nog veel 'verhaal' in mijn hoofd om nog kortverhalen te schrijven en nog meer boeken. 

Het schrijven zelf gebeurt met mijn vertrouwde vulpen in één van die mooie schriften...vaak op het dek van onze boot..of in de winter gewoon aan de tafel. Nadien komt het pas digitaal.. Het creatief zijn, het opzoekwerk, het verbeterwerk, ik vind het allemaal wel leuk. Het zijn allemaal processen die je door moet om je boek te kunnen schrijven. Het is alsof je een puzzel in elkaar legt tot die af is. 

Dan moet je je boek nog bij een uitgever krijgen.

Ik heb geluk.

Het doet me plezier als blijkt dat ook andere mensen van mijn boeken genieten.

Groeten 

Viviane Gerits

 

bottom of page